Mind4Care

Supervisie

13 oktober 2017

Uit nieuwsgierigheid gestart met de supervisie van Marijke Doevedans in de veronderstelling dat ik er altijd van kon leren. Gedurende de supervisie is mijn bovenlaag van perfectionisme, karrentrekker en vooral overcompensatie doorbroken.

Door de open houding van supervisor en het niet klakkeloos accepteren van mijn verstandelijk geformuleerde antwoorden, ben ik meer over mezelf te weten gekomen en ben ik gekomen tot een acceptatie van mijn gevoelens en het gevoel gekregen dat ik niet perfect hoef te zijn. Ik heb door de supervisie voor mezelf meer tools gekregen om processen bij mezelf te herkennen, accepteren en er mee om te gaan.

In mijn omgeving waren mensen bang dat ik overspannen zou worden door mijn werkhouding, nu weet ik dat het meer te maken heeft gehad met een wisselend energieniveau en dat ik voldoende afwisseling en uitdaging nodig heb in mijn werk. Ik ben van mening dat ik door deze supervisie uit een neerwaartse spiraal ben gehaald waarbij ik hier zowel voor mijn werk als voor mij privé veel profijt van heb. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat ik hierdoor ook een prettigere collega ben geworden. 

Supervisie op een persoonlijke, eerlijke, soms confronterende manier, waarbij je zelf d.m.v. kritische vragen tot inzicht en antwoorden komt, waarbij je leert voelen en accepteren.

Maria van Beem