In deze laatste podcast blikken wij: Marijke Doevendans, Judith Coolen, Cindy Pauwels en Marieke van der Ploeg terug. Wat is de rode draad, en wat is ons het meest bijgebleven? Maar vooral hoe komt het dat verbinden en vertrouwen voor iedereen zo nodig is maar het niet vanzelfsprekend is in het contact.
In deze negende aflevering is Johan Bosma, bewindvoerder, aan het woord. Hoe hij er voor zorgt dat contact met zijn cliënten vertrouwen geeft om vertrouwen te krijgen en hoe hij zo iedereen een dag met een glimlach wenst.
In deze aflevering is Ilse Hendriks, docent sociale studies, aan het woord. Ze vertelt over hoe je als docent blijft leren door te kijken en luisteren naar het leerproces van je studenten. Dat je durft om te doen wat de situatie vraagt om echt in verbinding te komen en of je als docent sociale studies nu ook nog hulpverlener bent of niet.
Famke Meerhoff vertelt over hoe ontmoeten in het groen ruimte geeft en hoe zij kinderen en jongeren (terug) in hun kracht krijgt.
Marilene Stutterheim forensisch orthopedagoog, met hart voor degenen die minder goed met de maatschappij mee kunnen komen, over hoe belangrijk het is gewoon jezelf te zijn om tot verbinding en vertrouwen te komen met de ander.
Sarah, werkzaam bij de reclassering spreekt over hoe je in verbinding komt en blijft als je met mensen binnen het forensisch kader werkt.
Marjo Dorrestijn, casemager bijzondere zorgvragen en deskundige prikkelverwerking, spreekt vanuit verschillende voorbeelden over hoe de ander zichzelf mag zijn.
Patrick Smeekens, POH GGZ, over hoe belangrijk het is dat je durft te vragen naar wat de ander echt wil en waar de ander naar op zoek is.
Cindy Pauwels spreekt over hoe belangrijk het is om te blijven luisteren en hoe je dat doet, juist als het even moeilijk is in het contact.
Marieke van der Ploeg, orthopedagoog generalist in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, vertelt over hoe buiten haar comfortzone gaan helpt om verbinden en vertrouwen te vergroten.